Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Άγριες μάχες από τους Αντιεξουσιαστές προς την Αστυνομία

Επεισόδια, πριν και μετά την πορεία στην οποία έχει καλέσει ο αντιεξουσιαστικός χώρος, για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, κατά το οποίο ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Το πρωί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη, ενώ μολότοφ εντοπίστηκαν και σε ταράτσες.
Στην αρχή της πορείας άγνωστος πέταξε μια βόμβα μολότοφ προς άνδρες των ΜΑΤ με εκείνα να απαντούν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ένταση επικράτησε και όταν η πορεία πέρασε από την Πανεπιστημίου στο ύψος της Κοραή με ομάδα να πετάει βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑτ κι εκείνη να κάνει χρήση χημικών.
Μετά την ένταση στην Πανεπιστημίου η πορεία κόπηκε στα δύο, με ένα μέρος της να συνεχίζει προς τη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, προκειμένου να τελεστεί το καθιερωμένο μνημόσυνο. Το άλλο κομμάτι της πορείας επέστρεψε στο Σύνταγμα.
Στις 19:30, στα Εξάρχεια μεταφέρθηκε το σκηνικό της σύγκρουσης. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί στο Πολυτεχνείο και στην πλατεία Εξαρχείων. Φωτιές σε κάδους στους γύρω δρόμους, επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις από τους διαδηλωτές - αντιεξουσιαστές και δακρυγόνα από την αστυνομία.
Στις 20:00 η ένταση έχει μεταφερθεί στις οδούς Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη. Περίπου 500 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων και πέφτει «βροχή» από βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα αυτά να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί ενώ στην οδό Στουρνάρη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα εκεί.
Πολλοί αστυνομικοί με μηχανές αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Εκτεταμένοι έλεγχοι στους δρόμους πέριξ του πολυτεχνείου και της Ομόνοιας. Προσαγωγές ατόμων που δεν έχουν ταυτότητα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν 13 άτομα, 12 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ επιπλέον προσήχθησαν 26 άτομα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για την κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, εππικίνδυνες σωματικές βλάβες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, εξύβριση, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και παράβαση του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
epeisod5

epeisod4

epeisod6

epeisod7

epeisod2

epeisod4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου