Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Α. Τσίπρας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, επικοινώνησε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, λίγο πριν ο Πρόεδρος αναχωρήσει για τη Ρώμη, ζητώντας του τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα γίνει το Σάββατο, καθώς η επόμενη δυνατή μέρα ήταν η Τρίτη, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει Κυριακή και Δευτέρα στη Σύνοδο Κορυφής και στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε στον κ. Τσίπρα να επικοινωνήσει ο  ίδιος με τους πολιτικούς αρχηγούς και να τους ενημερώσει για το αίτημά του.
Αναμένεται δε να παραστούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεδομένου ότι τους καλεί επίσημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος θα επιστρέψει αύριο το απόγευμα από τη Ρώμη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, που δημοσιεύτηκε νωρίτερα, ο Α. Τσίπρας ενημέρωσε τον Π. Παυλόπουλο για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.
Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις των κομμάτων για το θέμα της αναγκαίας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και συνεννόηση, προκειμένου να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει και πριν από λίγες ημέρες τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση για κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα θέματα για τα οποία θα επιδιωχθεί συνεννόηση είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η συνταγματική αναθεώρηση, η παιδεία και η δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου