Πλακιωτάκης "Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο"

«Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής, και αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχουμε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής, και αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν θα συμμετάσχουμε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η βουλή είναι ο χώρος που συζητούνται όλα.»
Για τον εκλογικό νόμο ο κ. Πλακιωτάκης είπε  ότι «δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας».
Για το προσφυγικό τόνισε  την διαφωνία της ΝΔ έγκειται στο ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των προσφυγικών ροών».  Για τη δημιουργία των hotspots όπου προφανώς υπήρξαν κάποιες επισημάνσεις εντός της σύσκεψης ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπήρχαν αρχικώς επιφυλάξεις «αλλά από την ώρα που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη δημιουργία hotspots πρέπει να προχωρήσουν με τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών».
Σε ερώτηση για το αν κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των αρχηγών συνομίλησε με τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της ΝΔ απάντησε ότι «είχα συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες μου όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου