Ποιοί θέλουν οικουμενική κυβέρνηση με ηγέτη τον Καραμανλή

Οι mediaαρχες και επιχειρηματίες που θίγονται από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουνε κινηθεί με στόχο να πέσει η κυβέρνηση. Ανάμεσα στις κινήσεις τους περιλαμβάνεται και συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή από τον οποίο ζήτησαν να “ηγηθεί οικουμενικής κυβέρνησης για την σωτηρία της χώρα”
Ο τέως Πρωθυπουργός αρνήθηκε λέγοντας ότι η χώρα διαθέτει κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
Ο Κ.Καραμανλής στις συναντήσεις που έχει στην Παναγή Κυριακού δείχνει την ανησυχία του για το μέλλον της ΝΔ και τις κομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας.
Τα Παραπολιτικά γράφουν ακόμα για το θέμα :
Με αυτά τα δεδομένα, ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή ήταν ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με το μεγαλύτερο κεντροδεξιό “τζάκι” της χώρας (παρά τις όποιες διακυμάνσεις στο πέρασμα του χρόνου) από την εποχή του ιδρυτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ έχει πυκνώσει εσχάτως τις επαφές του με τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ πριν από μερικές ημέρες τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, όπου και συζήτησαν για αρκετή ώρα.
«Εκτός από τον Κώστα Καραμανλή, ο Ψυχάρης συνομιλεί συχνά με τον Αχιλλέα Καραμανλή και με τον υιό του, Κώστα Καραμανλή junior», επισημαίνουν στελέχη που γνωρίζουν από πρώτο χέρι πρόσωπα και καταστάσεις στο σύστημα του πρώην πρωθυπουργού. Το γεγονός της συνάντησης Καραμανλή-Ψυχάρη βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη «γραμμή» του συγκροτήματος της Μιχαλακοπούλου τον τελευταίο μήνα, που προσανατολίζεται σταθερά στη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, ακόμη και με τη συμμετοχή της Ν.Δ. Χαρακτηριστικό ήταν το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα» (φωτ.) την Τετάρτη (σ.σ.: με τίτλο «Χιονάτη»), με τον εκ των βασικών αρθρογράφων του ΔΟΛ να μιλά για την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει.
Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να διατηρεί ανοικτή γραμμή με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, καθώς και με τον πατριάρχη της οικογένειας Αλαφούζου, Αριστείδη, με τους οποίους συνομιλεί σε ανύποπτο χρόνο επί παντός επιστητού. Στο πλαίσιο αυτό, διόλου άσχετη με την ολική επαναφορά του πρώην πρωθυπουργού στο τραπέζι των συζητήσεων των πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων δεν είναι η επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Παναγή Κυριακού ο διευθυντής της «Καθημερινής», ιδιοκτησίας Αλαφούζου, Αλέξης Παπαχελάς. Ο τελευταίος, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, κάνει ανοικτά λόγο στην αρθρογραφία του στην εφημερίδα (φωτ.) για την ανάγκη να απομονώσει ο πρωθυπουργός τις ακραίες φωνές στο κόμμα του και να προχωρήσει σε τολμηρές κινήσεις, ώστε η χώρα να κυβερνηθεί αποτελεσματικά.
Αντιστοίχως ενθαρρυντική για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι και η οικογένεια Μπόμπολα, η οποία, μετά την προσπάθεια να κλείσουν οι πληγές στις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: επιστέγασμα της οποίας ήταν η τετρασέλιδη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στο «Εθνος»), στρέφεται ξεκάθαρα στην καλλιέργεια του εδάφους για προσέγγιση των πολιτικών δυνάμεων. Ξεκάθαρη, άλλωστε, στο μέτωπο αυτό είναι και η «γραμμή» του Mega, όπου αποτυπώνονται οι προθέσεις τόσο της πλευράς Μπόμπολα όσο και των Ψυχάρη-Βαρδινογιάννη. Εκτός, όμως, από το μιντιακό μέτωπο, η μεγάλη κατασκευαστική οικογένεια δραστηριοποιείται και στο κομμάτι της πολιτικής επιρροής, καθώς στελέχη που ανήκουν στον παραδοσιακό πυρήνα των συνομιλητών της έχουν παροτρύνει βουλευτές της Ν.Δ. που απορρίπτουν κάθε περίπτωση συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να σκεφθούν εκ νέου τη στάση τους.

πηγη: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου