Η δήλωση του πρωθυπουργού: "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπονομεύουν την διαπραγμάτευση" (VIDEO)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ επικριτικός για τη στάση της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο ασφαλιστικό, εμφανίστηκε σε μήνυμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό.
«Απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα. Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την εξόντωση του λαού τα τελευταία πέντε χρόνια απέδειξαν ότι δεν έχουν αίσθημα ευθύνης ούτε σοβαρότητα. Η Νέα Δημοκρατία έχει τις εσωκομματικές της διαδικασίες και το σέβομαι απόλυτα.
Αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει. Σήμερα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Το γεγονός πως διαφοροποιήθηκε και στο ασφαλιστικό και στη συνταγματική αναθεώρηση και στο προσφυγικό καθιστά δύσκολη τη συνεννόηση. Ειδικά όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίζεται να διαφωνεί για τα hot spots.
Τότε, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι δεν υπονομεύεται η κυβέρνηση αλλά η διεθνής θέση της χώρας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν υπονομευτική στάση στο Ασφαλιστικό. Αυτοί που έχουν ψηφίσει μειώσεις συντάξεων πάνω από 40%, που υπέγραψαν το PSI, αρνούνται να καταθέσουν προστάσεις στο διάλογο.
Τους ζήτησα να συνταχθούν σε μια κοινή κόκκινη γραμμή χωρίς μειώσεις συντάξεων. Αρνήθηκαν. Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης τους. Βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από τους συνταξιούχους. Η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της, χωρίς νέες επώδυνες μειώσεις συντάξεων. Ο διάλογος θα γίνει πρώτα στην Επιτροπή και μετά στη Βουλή. Όλοι θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη τους.
Όλοι συμφωνήσαμε να ανοίξουμε τις διαδικασίες για αλλάξει του εκλογικού νόμου. Η χώρα χρειάζεται συνοχή. Το στρατηγικό σχέδιο για ανάκτηση της κυριαρχίας έναντι των δανειστών θα πετύχει. Οι συσχετισμοί αλλάζουν.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου