Απλήρωτοι έμειναν χθες οι συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση, προκάλεσε αγωνία στους συνταξιούχους, καθώς χθες δεν πιστώθηκαν οι συντάξεις τους  και οι περισσότεροι ξενύχτησαν στα ΑΤΜ΄ς για να σηκώσουν κάποιο μικροποσό να περάσουν το τριήμερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν γιατί το Μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου δεν είχε τα 4 εκατ. ευρώ από τα 41 που χρειαζόταν για να κάνει τις πληρωμές. Ο ποσό αυτό αναμένεται να βρεθεί σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληρωμές των συντάξεων πάνε για την Δευτέρα.
Ανησυχία όμως βίωσαν και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ (επικουρικές), μια και ούτε αυτοί είδαν χθες τις συντάξεις τους στους λογαριασμούς τους.
Πηγές του υπουργείου Εργασίας, υποστήριξαν ότι  το πρόβλημα προκλήθηκε από το σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών (ΔΙΑΣ) καθώς όπως εκτιμούν «μάλλον» δεν θα πρόλαβε να βάλει τα λεφτά στους δικαιούχους, επειδή η πίστωση των χρημάτων έγινε μετά τις 2 χθες το μεσημέρι!

Δηλαδή αυτό που υποστηρίζει το υπουργείο, είναι ότι η αιτία που χθες οι ασφαλισμένοι ήταν μέχρι τις 10 το βράδυ έξω από τα ΑΤΜ’s είναι το γεγονός ότι άργησαν να περάσουν τα χρήματα στο διατραπεζικό σύστημα τα χρήματα και όχι ότι αυτά δεν υπήρχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου