Βολές Γεννηματά σε Τσίπρα για σπέκουλα στο ασφαλιστικό

Δεν θα ψηφίσουμε μειώσεις συντάξεων είπε η Φώφη Γεννηματά και δήλωσε πως η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα γίνει συνεργός σε τακτικισμούς.
«Πιστεύω στον διάλογο και στην πολιτική συνεννόηση γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα, όμως δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα».
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για δύο συγκρότηση δύο επιτροπών που πρότεινε ο πρωθυπουργός για ασφαλιστικό και συνταγματική αναθεώρηση, γιατί κατά τη άποψη της ΔΗΠΑΡ παρακάμπτουν την Βουλή.
Η κ. Γεννηματά σημείωσε ακόμη ότι συμφώνησε σε ένα πλαίσιο για το προσφυγικό, ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση, ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι χρειάζεται τολμηρή αναθεώρηση, και πρόσθεσε πως το κόμμα θα διατυπώσει τις απόψεις του στη Βουλή. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλή. Τόνισε ακόμα ότι δεν συζητήθηκε επί της ουσίας το ασφαλιστικό.
«Τις κόκκινες γραμμές μας τις γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, τις προτάσεις μας τις έχουμε καταθέσει, αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί ας το πει. Δεν ψηφίζουμε μείωση συντάξεων, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη Βουλή. Όσοι επιδιώκουν σπέκουλα ας δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει μείωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου