Παγκόσμιος συγκλονισμός για το μακελειό στο Παρίσι

Όλοι οι τρομοκράτες φέρονται να είναι νεκροί ωστόσο οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες για να διαπιστώσουν κατά πόσο υπάρχουν ακόμη «συνεργοί» των τρομοκρατών οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.
Τα μέτρα ασφάλειας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν ενισχυθεί την ίδια ώρα που στη Νέα Υόρκη βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με εκείνα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκαν έξι συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας και στο Σταντ ντε Φρανς, όπου διεξαγόταν η φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση Γαλλία – Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσαν από κοινού ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Σε μακελειό εξελίχθηκε η ομηρία θεατών στο συναυλιακό χώρο Bataclan, όπου υπάρχουν τουλάχιστον 70 νεκροί. Οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ροκ συναυλία.
Σύμφωνα με τις αρχές, οχτώ τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν, οι επτά εκ των οποίων ενεργοποίησαν εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.
Υπάρχουν 200 τραυματίες, εκ των οποίων οι 80 σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο Παρσίσι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα και έχουν αναπτυχθεί 1.500 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για δράστες που τυχόν έχουν διαφύγει.
Οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για μια «άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου