Επιχείρηση εγκλωβισμού των βουλευτών της συγκυβέρνησης Συριζα Ανελ μέσω της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού

Με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» ακόμα και στον προϋπολογισμό επιλέγει η κυβέρνηση. Το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε στη Βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 και τις σχετικές εκθέσεις που τον συνοδεύουν παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής το σχετικό USB στικάκι. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρέλαβε τον κρατικό προϋπολογισμό και γνωστοποίησε στο σώμα ότι η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών αρχίζει άμεσα την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ενώ το ίδιο άμεση θα είναι και η εισαγωγή του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα αρχίσει την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου ενώ η ψήφισή του προσδιορίστηκε για τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου. Η Βουλή μέσα σε δύο εβδομάδες θα έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό.
Επιχείρηση εγκλωβισμού των βουλευτών της συγκυβέρνησης Συριζα Ανελ μέσω της ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού ώστε να δεχτούν αναγκαστικά να ψηφίσουν το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου χωρίς αντίδραση.
Η επιλογή της ψήφισης του προϋπολογισμού πριν την ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου από την συγκυβέρνηση Συρζα Ανελ δεν είναι τυχαία. Στον προϋπολογισμό θα πρέπει να εγγραφούν οι οικονομικοί στόχοι τόσο από το ασφαλιστικό όσο και από τα νέα μέτρα με αποτέλεσμα οι βουλευτές που δεδομένα θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό καθώς ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης να εγκλωβιστούν και να μην έχουν έπειτα περιθώρια καταψήφισης των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου