Το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων θα φέρει οικουμενική συγκυβέρνηση επιβαλλόμενη από την γραφειοκρατία των Βρυξελών

Το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων πέρασε εχθές το βράδυ με τρείς απώλειες. Μια παραίτηση και δύο διαγραφές από την συγκυβέρνηση, Συριζα Ανελ. Την Τρίτη ξεκινάει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το δεύτερο πακέτο και η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
Το δεύτερο πακέτο περιλαμβάνει τη μείωση των συντάξεων το φορολογικό, το νέο μισθολόγιο και το ασφαλιστικό. Οι λεγόμενες διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών είναι αρκετές, αλλά όπως γνωρίζουμε από τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες που έγιναν από τα κυβερνητικά στελέχη, θα περάσουν όλες οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών χωρίς καμιά αντίδραση.
Η ψήφιση αυτών των προαπαιτούμενων καθίσταται για τη κυβέρνηση δυσκολότερη από τη χθεσινή και στο Μαξίμου φοβούνται περισσότερες διαρροές βουλευτών μέχρι σημείου να κινδυνεύει η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης. Η κυβέρνηση,  ενόψει της νέας ψηφοφορίας του δευτέρου πακέτου των προαπαιτούμενων και φοβούμενοι νέες διαρροές βουλευτών μέχρι σημείου να κινδυνεύει η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, επιδιώκει να κάνει συνυπεύθυνους και άλλα κόμματα ώστε να περάσει το πακέτο του ασφαλιστικού από τη Βουλή.
Με την ψήφιση του δεύτερου πακέτου αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που ίσως καταλήξουν όπως υποστηρίζουν ορισμένοι τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και από την Ευρώπη, στη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης υπό την προεδρία του Αλ. Τσίπρα ή υπό τον κ. Δραγασάκη ή υπό τον κ. Δ. Αβραμόπουλο ή από οποιονδήποτε άλλο ξενόδουλο των συμφερόντων των δανειστών τοκογλύφων.
Το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων θα φέρει οικουμενική συγκυβέρνηση επιβαλλόμενη από την γραφειοκρατία των Βρυξελών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου