Επιφυλακτικός ο Κυρ. Μητσοτάκης για το κάλεσμα των πολιτικών αρχηγών από τον Τσίπρα

Αποστάσεις από την πρόταση του πρωθυπουργό να ζητήσει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου παίρνει ο υποψήφιος για την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Realfm  είπε «Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που έκανε τον πρωθυπουργό να ανακαλύψει την αξία της συναίνεσης, γιατί το κάνει τώρα, που γνωρίσει ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο με έναν μεταβατικό πρόεδρο που έχει χρέη μόνο να διεκπεραιώσει τις εσωκομματικές εκλογές και ποιο είναι το αντικείμενο αυτής της σύσκεψης, που την καθιστά τόσο κατεπείγουσα» και πρόσθεσε «Αν ψάχνει για συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού, να κοιτάξει αλλού, αν ψάχνει συνεννόηση για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τότε βεβαίως είμαστε πάντα ανοιχτοί να συζητήσουμε ζητήματα τέτοια».
Η ΝΔ -είπε ο κ. Μητσοτάκης- θα προσέλθει σε αυτή τη συζήτηση για τον κ. Πλακιωτάκη ,ο οποίος δεν έχει την πολιτική εξουσιοδότηση να πάρει κάποια απόφαση για λογαριασμό της ΝΔ, η όποια τελική απόφαση αν πρόκειται να παρθεί, θα παρθεί από την Κ.Ο» για να καταλήξει λέγοντας «Εμείς συνένοχοι στην ανεπάρκεια του Τσίπρα δεν πρόκειται να γίνουμε».
Εσωκομματικά
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά είπε ότι  οι εκλογές θα γίνουν 13 η 20 Δεκεμβρίου, ενώ έκανε λόγο για ανικανότητα κι όχι σαμποτάζ για το φιάσκο της Κυριακής.
Και πρόσθεσε «Το φιάσκο θα διορθωθεί, θα μάθουμε από τα λάθη μας. Η Κ.Ο. έριξε τους τόνους της αντιπαράθεσης, αυτό είναι καλό. Είναι διπλά σημαντικό να πορευτούμε με σοβαρότητα και νηφαλιότητα».

Και κατέληξε λέγοντας «Η ΝΔ θα κάνει εκλογές, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει πράγματι να την εμπιστευτούν και πάλι. Χρειάζεται πολύ συστηματική δουλειά, να χρίσουμε από κάτω προς τα πάνω, να ξαναχτίσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία, να κάνουμε μια ουσιαστική ανανέωση σε επίπεδο προσώπων, να αλλάξουμε το καταστατικό μας στο τακτικό συνέδριο που θα γίνει την άνοιξη. Βήμα-βήμα θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου