Φίλης υπουργός προπαγάνδας της παραπληροφόρησης και της αντιπληροφόρησης

Πολύ καλή δουλειά και πολύ καλή εξυπηρέτηση προς όφελος της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των διεθνών δανειστών, έκανε ο υπουργός παιδείας της. Την ώρα που συζητιούνται τα προαπαιτούμενα μέτρα από την βουλή η κοινή γνώμη έχει στραμμένο το βλέμμα της σε ένα θέμα που στην ουσία του δεν υπάρχει. Και μιλάω για την δήλωση Φίλη για την ποντιακή γενοκτονία και την σκόνη που σηκώθηκε γύρω από αυτό το ανύπαρκτο ζήτημα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ποντιακή γενοκτονία έχει αναγνωριστεί ομοφώνα από την ελληνική βουλή το 1994.
Η δηλώσεις λοιπόν αυτές, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που, σε ποιους απευθύνονται, τι στόχο και τι σκοπό έχουν; Η απάντηση είναι στο θυμικό και στην αγανάκτηση των Ελλήνων του Πόντου και όλων τους Ελλήνων που έχουν εθνική συνείδηση. Για μια ακόμη φορά επιστρατεύτηκαν της διαπλοκής ΜΜΕ, για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης προς όφελος των δανειστών τοκογλύφων. Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε την γνωστή σε όλους μας Ρεπούση, ενώ το νέο ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ) τον Φίλη, για αυτό τον σκοπό έγιναν συγκεκριμένα και υπουργοί παιδείας. Άλλωστε ούτε η Ρεπούση ούτε και ο Φίλης έδωσαν ή θα δώσουν λύση στα προβλήματα της παιδείας. Η άσκηση πολιτικής της παιδείας είναι διαμορφωμένη, συμφωνημένη και υπογεγραμμένη στα μνημόνια από κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί. Το μόνο που μπορούν και κάνουν είναι να βάλουν την υπογραφή τους στους εφαρμοστικούς νόμους που θα φέρουν στην βουλή ως υπουργός παιδείας. Αυτή η παραπληροφόρηση εξυπηρετεί και την αντιπολίτευση, η οποία έχει υπογράψει τα μνημόνια, ψηφίζει όλα τα προαπαιτούμενα στηρίζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης της αριστεράς και συγχρόνως με τον πολιτικό της λόγο «πετάει την μπάλα στην εξέδρα». Απευθύνεται και προς την Τουρκία, φυσικά προς εσωτερική κατανάλωση της. Η δήλωση του λειαίνει τις γωνίες της εξωτερικής μας πολιτικής προς την Τουρκία. Προετοιμάζει το κλίμα ενόψει της επίσκεψης του αριστερού πρωθυπουργού Τσίπρα, στην Τουρκία.
Στόχος της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι να δεχτούν την λιγότερη πίεση και δυσαρέσκεια του λαού στη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων  που περνούν σήμερα στην Βουλή. Να δεχθεί τα νέα μέτρα του μνημονίου ό λαός χωρίς να διαμαρτύρεται.
Σκοπός είναι να μη εκδηλωθούν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επικύρωση του 3 μνημονίου από την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα έξω από την βουλή. Να αποπροσανατολίσουν τον λαό σε ένα ζήτημα εκ των ων ουκ άνευ. Να μην γίνουν συζητήσεις και να μην ενημερωθεί ο λαός για το περιεχόμενο του νέου μνημονίου της αριστεράς και του Τσίπρα.
Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση το πέτυχαν αυτό, παραπλάνησαν για μια ακόμα φορά τον ελληνικό λαό. Την ώρα που θα ψηφίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση το μνημόνιο στην βουλή, έξω από αυτή, στην πλατεία συντάγματος, θα γίνεται διαδήλωση για την γενοκτονία  των Ελλήνων του πόντου, για μια προσωπική δήλωση ενός υπουργού της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν δέχεται αυτή την δήλωση και αναφέρει ότι η πολιτική της άποψη για την ποντιακή γενοκτονία είναι αυτή της απόφασης της ολομέλειας της βουλής του 1994. Θα γίνει μια διαδήλωση που στην πραγματικότητα την υποκινεί η ίδια η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Και αυτό γιατί την ώρα που ψηφίζεται το Μνημόνιο της Αριστεράς του Τσίπρα δεν θέλει να έχει έξω από την βουλή τον λαό να διαμαρτύρεται και να εκφράζει την δυσαρέσκεια του. 
Αυτή είναι η  Μνημονιακή Κυβέρνηση της Αριστεράς της Ελπίδας του Τσίπρα και του Αναγκαίου Καλού των ΑΝ.ΕΛ του Καμμένου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου