Έντιμο συμβιβασμό για τους πλειστηριασμούς αναζητούν κυβέρνηση και δανειστές

Στην κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ώστε να είναι επιτυχημένη η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος - Στόχος είναι ένας έντιμος συμβιβασμός, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Στην συμφωνία για αντικατάσταση του 5% της εθνικής συμμετοχής για το 2014 αλλά και τον διπλασιασμό της προκαταβολής για το νέο ΕΣΠΑ, στάθηκε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Ντομπρόβσκις στις δηλώσεις του, σημείωσε πως μετά τις συναντήσεις του με το οικονομικό επιτελείο (Τσακαλώτο, Σταθάκη, Χουλιαράκη), θα συναντηθεί και με τον κ. Κατρούγκαλο προκειμένου να συζητήσουν για το ασφαλιστικό.
«Οι σημερινές συναντήσεις, μου έδωσαν μια συνοπτική εικόνα και είδα ότι όλοι θέλουμε να εργαστούμε σκληρά για να ανακάμψει η οικονομία. Συζητήσαμε το θέμα των επενδύσεων και τις βέλτιστες χρήσεις των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Επίσης για την έκτακτη χρηματοδότηση για το 2014-2020. Μιλούμε για ένα ποσό 2 δισ. ως πρόσθετη χρηματοδότηση για 15-16. Είμαστε ευτυχείς που το Ευρωκοινοβούλιο και οι θεσμοί έχουν υιοθετήσει εν συνόλω την πρόταση και μπορούμε να μεταφέρουμε τα 835 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα. Αναμένεται ακόμη μια μεταφορά 500 εκ. ευρώ».
Συνεχίζοντας, ο κ. Ντομπρόβσκις, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης, όπως είπε, να προχωρήσει στο απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να εξασφαλιστούν τα κονδύλια. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, πολιτική βούληση, τεχνική και διοικητική ικανότητα αλλά και συνεννόηση με τους Θεσμούς.

Τέλος, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας επαναλαμβάνοντας ότι η επιτυχής έκβαση της αξιολόγησης θα βελτιώσει την αξιοπιστία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου