Ο καρπός είναι πάντα αποτέλεσμα του δέντρου που είναι από πίσω του

Κανένα κόμμα δε μπορεί να μακροημερέψει εάν δεν στηρίζετε στον λαό του, στην ιδεολογία, στις αρχές, και τις αξίες του. Η προσωπολατρία σε ένα ηγέτη κάποιου κόμματος και η άναρχη διαχείριση της εξουσίας ήταν η μοναδική αιτία που τα κρατούσαν ενωμένα τα προηγούμενα χρόνια (φατρίες και κράτος λάφυρο). Τα κρατούσαν επίσης με τον κατευθυνόμενο φανατισμό των οπαδών τους, με τα διάφορα διλλήματα που έβαζαν κάθε φορά ανάλογα με τα ποσοστά που τους έδιναν οι εταιρείες μέτρησης της κοινής γνώμης. Έτσι, η ευκολία με την οποία διαχειρίστηκαν τον λαό για την κατάληψη της εξουσίας ήταν υπόθεση των εταιρειών μάρκετινγκ, των ΜΜΕ και των οικονομικών συμφερόντων (διαπλοκή). Οι πολιτικοί και η πολιτική αποσύρθηκε στο παρασκήνιο λόγο της ανικανότητας και της αδυναμίας τους.
 Όσο και εάν προσπάθησαν ορισμένοι πολιτικοί (μετρημένοι στα χέρι) με θέληση και καλή πρόθεση να επαναφέρουν τη πολιτική ζωή της χώρας στην κανονικότητα απέτυχαν. Είτε επειδή δε πίστευαν στον εαυτό τους, ή επειδή συμβιβάστηκαν, ή επειδή χειρίστηκαν λεκτικά την ρήξη εκβιάζοντας τα συμφέροντα της διαπλοκής για την διατήρηση τους στην εξουσία, ή τους νίκησε η διαπλοκή. Τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης εξουσίας  είναι η οικονομική κρίση και η κατάρρευση του κράτους και του λαού. Η πολιτική κρίση αμφισβήτησης και ηθικής των πολιτικών και των θεσμών που τα εκπροσωπούν τώρα πλέον έχει γίνει βράχος εμμονής στην συνείδηση του λαού. Η οικονομική κρίση έφερε την χώρα ένα βήμα πριν την διάλυση του κοινωνικού ιστού της. Τα ΜΜΕ, τα οικονομικά συμφέροντα και οι εταιρείες επικοινωνίας αδυνατούν πλέον να ελέγξουν το θυμικό του λαού. Ο λαός μόνος του αντιδρά και αμφισβητεί όλες τις επιλογές τους με κυριότερο το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, μέχρι και στην τελευταία εκλογική αναμετρήσει δίνοντας σιωπηρή πλειοψηφία στον Συριζα δια της αποχής του από τις κάλπες. Η κρίση της πολιτικής συνεχίζεται και μαζί της συνεχίζεται η αμφισβήτηση της ικανότητας και της ηθικής της.
 Ο λαός αναζητά ακόμα τον άνθρωπό η τον φορέα με την καθαρή ματιά και τον ξεκάθαρό λόγο. Αναζητά αυτό που θα τον βγάλει από την συνεχιζόμενη κρίση και θα τον οδηγήσει στην δημιουργία και την ευημερία.
Συμπέρασμα, τα κόμματα για να συνεχίζουν να υπάρχουν θα πρέπει να επανέρθουν στις ρίζες τους. Να καλλιεργήσουν το περιβάλλον τους από την αρχή, βάζοντας νέους κανόνες λειτουργίας, να ψάξουν να βρουν σπόρους αυθεντικούς, όχι μεταλλαγμένους, και να τους σπείρουν. Να τους φροντίζουν, τσαπίζοντας, ποτίζοντας, αποψιλώνοντας, προστατεύοντας τους από αρρώστιες, από τα ζιζάνια και την αγριάδα. Τα Νέα βλαστάρια που θα βγούνε θα έχουν ρίζες γερές, σταθερές, υγιείς και οι καρποί τους θα είναι καλοί.

«Ο καρπός είναι πάντα αποτέλεσμα του δέντρου που είναι από πίσω του. Κανένας καρπός δεν μπορεί να παραχθεί χωρίς δέντρο, και κανένας καρπός δεν μπορεί να είναι διαφορετικός από το δέντρο που τον παρήγαγε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου