Το μέλλον της Ελλάδας είναι στο εξωτερικό

Πηγή ενεργών στελεχών, της δημόσιας διοίκησης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επιστημών και της σύγχρονης καινοτομίας της τεχνολογίας, έγιναν, όλες οι ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες, από Νέους σε ηλικία  Έλληνες μετανάστες.
Οι πτυχιούχοι Έλληνες αναχωρούν συνεχώς προς χώρες οικονομικά αναπτυγμένες που αναζητούν ικανά στελέχη, να πλαισιώσουν τους θεσμούς και τις δομές τους.
Οι νέοι που είναι το μέλλον της κάθε χώρας, στην Ελλάδα αφήνουν πίσω τους τις μιζαδόρες γενιές της, μεταναστεύοντας σε άλλες πολιτείες και αγωνίζονται να δημιουργήσουν το μέλλον τους σε σταθερές βάσεις.
Ποιος λοιπόν θα αλλάξει την Ελλάδα;
Τα περήφανα γηρατειά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας;  Ή το μεταλλαγμένο νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων σε ηλικία υπουργών του;
Κανείς δε περιμένει από αυτούς τους πολυπληθείς (ηλικιακά γερασμένους)  νεκρούς οργανισμούς να δώσει ελπίδα στους νέους και να φέρει το χαμόγελό των Ελλήνων την επόμενη ημέρα.   
Ποιος θα γράψει ιστορία;
Η γενιά της μίζας; Η γενιά που συμβιβάστηκε με τους μιζαδόρους; Οι εκατομμυριούχοι υπουργοί του Τσίπρα, που είδαν το κράτος ως μέσον διατήρησης των προνομιών τους ;
Αυτοί που αλλάζουν την ζωή, αυτοί που γράφουν ιστορία, τα νιάτα, είναι ξενιτεμένα, είναι χαμένα. Το καλύτερο και πιο δημιουργικό κομμάτι του Ελληνισμού το υποχρέωσαν, σκόπιμα, να ξενιτευτεί. Απονεύρωσαν την Ελλάδα αφήνοντάς την, στους γνωστούς μεσάζοντες της, που πλέον θέλουν και αξιώνουν  να γίνουν ιδιοκτήτες της.
Ποιος μπορεί πλέον να αλλάξει τη σάπια Ελλάδα;
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο στρατόπεδο λάθρομεταναστών και Ελλήνων. Όταν δεν ανοίγει κανένα εργοστάσιο, καμιά επένδυση στην πρωτογενή παραγωγή, τότες καμιά ελπίδα δε μπορεί να έχει αυτή η χώρα και ο λαός της. Η Ελλάδα δεν αλλάζει με την επιμονή της στα κοινοτικά κονδύλια μόνο και μόνο για να πλουτίζουν συνεχόμενα οι γνωστοί εγχώριοι μεσάζοντες και οι ξένοι δανειστές τοκογλύφοι.
Μέλλον και ελπίδα στη Ελλάδα για τους Νέους  Έλληνες με τις παρούσες συνθήκες  δεν υπάρχει. Και αυτό γιατί η κοινωνία της, είναι συμμέτοχή και συνένοχη.  Έχει ευθύνη για την σημερινή κρίση, για την σημερινή κατάντια της. Αυτή η κοινωνία είναι απονευρωμένη, είναι δεσμευμένη, είναι προσκυνημένη και είναι έτοιμη για απαλλοτρίωση. Μια κοινωνία που αφήνει την Ελλάδα σε ομηρία, στους εγχώριους μεσάζοντες και τους ξένους δανειστές τοκογλύφους να την αιμορραγούν εσκεμμένα και ασταμάτητα, κάνοντας την, φέουδο τους. Μια κοινωνία που δεν έχει ντροπή για το σκυμμένο της κεφάλι.
Ποιος θα φωνάξει απέναντι  τους ; Ποιος θα τους αντισταθεί; Η σημερινή σαραντάρηδες που στην ουσία είναι κλώνοι της προηγούμενης γενιάς;  Νομίζουν ότι εκπροσωπούν το νέο; Μάλλον θέλουν να γίνουν « χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη»… τι να αλλάξουν και ποιον να αλλάξουν ; Πρώτα πρέπει να αλλάξουν αυτοί και μετά να προσπαθήσουν να αλλάξουν τους άλλους. Αυτή η παλιά ρητορεία (μπουρου – μπουρου) πέθανε.  
Η Ελλάδα πεθαίνει γιατί της πήραν την ζωντάνια, της πήραν τα νιάτα. Έφυγαν τα νιάτα και μαζί τους χάθηκε η ελπίδα και η προοπτική για κάτι καλύτερο. Τα νιάτα είναι αυτά που είναι πρωτοπόρα στους αγώνες για την αλλαγή, για το νέο.

Τα νιάτα της Ελλάδας είναι στο Εξωτερικό. Στο εξωτερικό είναι το μέλλον της Ελλάδος και όχι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου