Φρανσουά Ολάντ: ¨Η ελληνική Βουλή να ψηφίσει όσα έχουν συμφωνηθεί¨

Ο Πρόεδρος Ολάντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της βουλής παροτρύνε να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Βουλή να κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο κατά τις προσεχείς -επίσης κρίσιμες- ημέρες λήψης δύσκολων αποφάσεων, εμφανίστηκε χθες ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ χαρακτήρισε «καθοριστικές» τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκαμψη.
Η Ελλάδα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει για άλλη μία φορά την αξιολόγηση των δεσμεύσεών της. Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν σεβαστές και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να γίνει η άρση ελέγχου των κεφαλαίων και στο θέμα της προστασίας του δικαιώματος της πρώτης κατοικίας. Οι μεταρρυθμίσεις ξέρω ότι θα είναι πολύ απαιτητικές. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολες, συνέχισε ο κ. Φρανσουά Ολάντ, «ειδικά στο συνταξιοδοτικό, στη φορολογική μεταρρύθμιση και στον εκσυγχρονισμό του κράτους. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για το μέλλον της Ελλάδας».
 «Στηρίζουμε την Ελλάδα. Περνάτε από άνευ προηγουμένου πολύπλευρη κρίση επί έξι έτη. Αυτό που σας εκφράζω δεν είναι συμπόνια. Είναι η στήριξη για μια ισχυρή συνεργασία. Η Γαλλία δεσμεύεται για τη συνεργασία αυτή. Είναι μεγάλος φίλος της Ελλάδας. Δεσμεύομαι ως προοδευτικός Ευρωπαίος», συνέχισε ο κ. Φρανσουά Ολάντ και, υπό αυτό το πρίσμα, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η χώρα του είναι ο τέταρτος επενδυτής στην Ελλάδα. «Επιθυμία μου είναι η Γαλλία να ενισχύσει τη θέση της», πρόσθεσε, μιλώντας για τομείς όπως εκείνοι της υγείας, της ενέργειας και των νέων τεχνολογιών.
 «Κάνω έκκληση στους Γάλλους επιχειρηματίες. Θέλω να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ελλάδας», είπε, για να συνεχίσει εκφράζοντας την επιθυμία να πολλαπλασιαστούν οι διμερείς συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.
Επίσης αναφέρθηκε στην πρόθεση της χώρας του να στηρίξει οικονομικά και σε τεχνικό επίπεδο την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πεδία όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο χώρος της υγείας, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθώς και η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην κρισιμότατη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες κατά τη Σύνοδο Κορυφής η οποία οδήγησε στον συμβιβασμό του τρίτου μνημονίου, λέγοντας ότι πράγματι εκεί είχε τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, μίλησε και για τη γαλλική στήριξη των προσπαθειών της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προσφυγικές ροές.
Στο τέλος της ομιλίας, τον κ. Ολάντ χειροκρότησαν οι βουλευτές όλων των πτερύγων, πλην της Χρυσής Αυγής και του Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΕ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου