Στο κάδρο : Πρώτη φορά Αριστερά του Μνημονίου !






Η κοινωνία αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή επίθεση στα εισοδήματα, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα της από την κυβέρνηση της αριστεράς. Της Αριστεράς του Μνημονίου ή της Μνημόνιακης Αριστεράς. Μια κοινωνία που εμπιστεύτηκε την αριστερά ως «αριστερά της ελπίδας και του αναγκαίου καλού». Μια κοινωνία που ζει μια πενταετή οικονομική λιτότητα, μια πενταετή πολιτική και κοινωνική κρίση. Μια κοινωνία που ζει με την καθημερινή απειλή του εμφράγματος της αγοράς (grexit) με ότι αυτό συνεπάγεται. Μια κοινωνία που δέχεται καθημερινή επίθεση των δικαιωμάτων της  και που η πραγματική της βούλησή είναι πάντα απορριπτέα από όλο το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Μια κοινωνία που κατάλαβε ότι είναι μόνη και απροστάτευτη από τους θεσμούς. Μια κοινωνία που παρά τις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης της, σε όλους τους τομείς, την επιβουλευόμενη και κατευθυνόμενη παραπλάνηση της, από τα ΜΜΕ, έχει μάθει να αμύνεται  και να αντιδρά. Η κοινωνία,  δεν δίνει δικαίωμα και δεν επιτρέπει στα εργαλεία της εξουσίας να μετρήσουν την σκέψη, την πρόθεση, και την θέλησή της για να την αξιολογήσουν και αναλόγως να την κατευθύνουν εναντίον της.  Δε είναι τυχαίο που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης πέφτουν έξω. Όχι επειδή δε συμμετέχει σε αυτήν, αλλά επειδή η κοινωνία έμαθε να διακρίνει, να αξιολογεί την πρόθεση των εργαλείων της εξουσίας και αναλόγως τα θέλω της, να  τα κατευθύνει η ίδια  με τις απαντήσεις της στα αποτελέσματα που θέλει. Άλλοτε πραγματικά και άλλοτε παραπλανητικά. Είναι γνωστό ότι ένα αντάρτικό πάντα έχει πλεονεκτικότερη θέση από το τακτικισμό του συστήματος. Τα ξεπερασμένα εργαλεία είναι το ίδιο ξεπερασμένο με αυτούς που τα κάνουν χρήση γιατί τους οδηγούν συνεχόμενα σε λάθος συμπεράσματα και λάθος πολιτκές.  Η εικόνα που προσπαθούσαν να πασάρουν στην κοινωνία με τα λάθος συμπεράσματα έφερε τα ανάποδα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούσε η εξουσία των μνημονίων. Η εικόνα σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο ανάλογα πάντα σε ποιους απευθύνεται. Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά από το υπάρχον, φθαρμένο ανεπανόρθωτα, σύστημα. Η κοινωνία τους έχει απορρίψει εδώ και καιρό αλλά αυτοί ακόμα άσκοπα επιμένουν. Η κοινωνία έβαλε τέλος στα διλλήματα και τα αφηγήματα (παραμύθια) των κομμάτων, των διαφημιστικών εταιρειών και των ΜΜΕ. Αυτό το life style, αυτό το στυλ μάρκετινγκ, αυτού του στυλ σταρ πολιτικοί και πολιτική τελείωσαν μαζί με την κρίση. Οι αντιδράσεις με αγώνες σε πλατείες και σε πεζοδρόμια, είναι πλέον ξεπερασμένες για τον κόσμο αυτό που συμμετείχε, και αυτό γιατί η σημερινή αριστερή κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, τους ακύρωσε. Με την αριστερά στην εξουσία κατάλαβε ότι με κατευθυνόμενα και περιπλανώμενα, υποτίθεται  αγωνιστικά συλλαλητήρια  στις πλατείες δε βγαίνει τίποτα προς όφελος του. Είναι δεδομένη η παραπλάνηση του λαού εκ μέρους της με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις. Τώρα και η αριστερά μπήκε στο κάδρο του μνημονίου. Ζούμε την εποχή της Αριστεράς και του Αριστερού Μνημονίου.  Της Αριστερής Μνημόνιακης Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η αντίδραση της κοινωνίας είναι η αλλαγή του υπάρχον συστήματος με Νέο. Η κοινωνία από την μία αναζητά την χαμένη της ελπίδα και αισιοδοξία και από τη άλλη ηγέτες να την οδηγήσουν σε μια σύγχρονη εποχή απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος. Η κοινωνία στη Νέα Εποχή, αναζητά την αναβάθμιση και αναγέννηση του συστήματος  δημιουργώντας νέα αρχή, με νέους κανόνες, με νέες ιδέες, με νέα πρόσωπα, με σταθερούς κώδικες αξιών και αρχών.
Η Δεξιά είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύση σε αυτή την αναζήτηση της κοινωνίας ! Η Δεξιά μπορεί και θέλει να είναι η επιλογή και η έκφραση της κοινωνίας. Την Δεξιά ανεξάρτητα από τα λάθη και τις παράλειψεις της, την δικαίωσε με το πέρασμα του χρόνου η ιστορία και ο λαός για τις πολιτικές επιλογές της. Η Δεξιά δε πιστεύει σε κατεστημένα, σε προνομιούχες και σε μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Η Δεξιά πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, την επιχειρηματικότητα, και την ατομική  ιδιοκτησία.  Η Δεξιά θέλει να δώσει λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του απασχολούν την Ελλάδα και να αναβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Δεξιά σημαίνει εθνική ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία.
Αυτή είναι η Δεξιά. Η Δεξιά είναι το Νέο. Η Δεξιά είναι η λύση και η επιλογή μας στην Νέα Εποχή !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου